Welkom bij Delbrugge.

Al tientallen jaren een vertrouwd adres voor elektrische fietsen, stads fietsen motoren, grasmachines, scooters en brommobielen:

Zoek je een leuke 45-kilometer auto of een hippe scooter, ga ja naar Henk en Petra Delbrugge aan de Kanaalstraat. Pikte je vroeger nog direct de brommobielen er tussenuit op de weg, hoe anders is dat nu. De nieuwe modellen zijn amper van een kleine stadsauto te onderscheiden. Het donkerblauwe autootje met metallic lak voor in de showroom van Delbrugge is lekker breed en ziet er zo eigenwijs uit, dat je er onmiddellijk mee weg zou willen rijden. En dat geldt trouwens ook voor de fraaie scooters van Peugeot, Sym en de elektrische modellen van Zerobike.

Het is allang niet meer zo dat brommobielen er alleen zijn voor minder valide mensen. Ook mensen die afgekeurd zijn of minder zicht hebben gaan vaak over op een 45-kilometerauto, vertelt Henk Delbrugge. “Het handige is dat de brommobielen onder de bromfietswet vallen. Je hebt alleen aan AM-rijbewijs nodig. En die krijg je automatisch bijgeschreven als je een A of B-rijbewijs hebt.” Behalve dat de nieuwe modellen van Microcar fraai uitzien, rijdt het karretje ook nog eens fantastisch, weet Henk die voor aankoop altijd eerst met de klanten lest. “We gaan samen een uurtje rijden. Eerst ga ik zelf achter het stuur, leg uit hoe alles werkt. Daarna wisselen we en bekijk ik of het vertrouwd is.” Is alles in orde, regelt Delbrugge de rest. “Het enige dat ik nodig heb is een rijbewijs en een geboortedatum. Ik regel de verzekering zorg ervoor dat –ie op kenteken komt. De klant kan er zo mee wegrijden zonder dat hij ergens omkijken naar heeft. Service vinden we belangrijk, ik wil zelf ook goed geholpen worden.” Reparatie van scooters, brommers, motoren en brommobielen doet Delbrugge ook. In de riante werkplaats achter in de zaak repareert en onderhoudt Henk alles wat wielen heeft. Ook op zoek naar een leuke scooter of brommobiel? Hup, naar Delbrugge dan. Succes verzekerd. Kanaalstraat 54, Roden. Telefoon: 050-5019193. Web: delbrugge.nl